tiistai 11. tammikuuta 2011

blogimaailmasta

Lumikon kirjoitus sai minut miettimään blogimaailmaa. Tunnustan heti kättelyssä, että olen nettiriippuvainen ja vietän koneen äärellä päivittäin useita tunteja. Onneksi en varasta keneltäkään aikaa. Pari päivää sitten julkaistu tutkimus paljasti, että työntekijät käyttävät päivittäisestä työajastaan 40 minuuttia työhön liittymättömään netin selaamiseen.

Seuraan useita blogeja päivittäin. On blogeja, jotka eivät liity erityisesti henkilön omaan elämään, vaan niissä käsitellään joitain aihepiirejä. Toiset ihmiset kertovat hyvinkin tarkasti omasta elämästään, toiset ajatuksistaan ja huomioistaan. Jokainen blogi omalla tyylillään paljastaa kirjoittajastaan jotain persoonallista ja erityistä. Kun avaan blogilista, olen joka kerta iloinen, kun näen lukemistani blogeista uusia päivityksiä.

Luulen että tässä on kyse ihmiselle tyypillisestä uteliaisuudesta toisten ihmisten elämää kohtaan. Ihmissuhteet ovat harventuneet, kyläilykulttuuri kadonnut, elämä pyörii omien asioiden ympärillä eikä viitsitä nähdä vaivaa ihmissuhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä. Blogit iskevät tähän saumaan. Minä elän yksin, ilman työpaikan ihmissuhteita eikä harrastuksiakaan ole pahemmin, en välttämättä tapaa päivittäin ketään. (Nykyisin onneksi Peräläistä, joka tuo tuulahduksen elämästä suuressa maailmassa.) Blogit tarjoavat minulle liittymäkohdan toisiin ihmisiin. Täällä saan jonkinlaisen kontaktin ihmisiin, luen elämästä muualla Suomessa ja ulkomaillakin, seuraan itselleni mielenkiintoisten ihmisten elämää, saan myös uutta tietoa ja vinkkejä. Ilman blogeja elämäni olisi paljon kapeampaa.

Aikoinaan kuljetin oman blogini sivupalkissa listaa seuraamistani blogeista. Luovuin siitä tämän uuden blogini myötä, koska en halua paljastaa kellekään, mitä blogeja luen. Joku lukijani saattaisi pahoittaa mielensä, jos ei löytäisikään omaa blogiaan minun listaltani.

4 kommenttia:

 1. Minuakin on vähän harmittanut, että on tuo blogiluettelo sivupalkissa, mutta tavallaan päinvastaisesta syystä kuin sinua: otan paineita siitä, että aina pitäisi lukea kaikki päivitykset. Se vähän auttoi, kun laitoin blogit aakkosjärjestykseen ja otin uusimpien päivitysten otsikot pois; nyt en saa tietää uusista päivityksistä, vaan valitsen itse, milloin tiettyyn blogiin haluan vieraisille. Itsehän sen tietysti ennenkin valitsin, mutta jotenkin onnistuin kuitenkin stressaamaan seuraamisesta.

  Minäkään en haluaisi, että blogilistastani tulee kenellekään "paha mieli": olen ratkaissut asian toistaiseksi niin, että lisään kaikki blogiini linkittävät omalle listalleni, riippumatta siitä kuinka usein niissä käyn. Olen myös ajatellut, että vaikka itse en kävisi toisten blogeissa oman blogiluetteloni kautta, lukijani voivat löytää sitä kautta uusia blogeja.

  Siltikin, joku tuossa blogiluettelon ylläpitämisessä ja sen selektiivisyydessä välillä ahdistaa, mutta tuntuisi epäkohteliaalta ottaa se yhtäkkiä pois... Pattitilanne siis!

  VastaaPoista
 2. Olemme riippuvaisia sosiaalisesta kanssakäymisestä, täällä blogimaailmassa se on täydellisen positiivista, sen takia siinä onnistumme ja jäämme koukkuun.

  Hyvä vinkki tuo muiden blogien seuranta sivupalkissa ettei pahoita kenekään mieltä. Taidan itsekkin muuttaa sitä.

  Työelämssä riivaa tämä sosiaalinen juoruilu toisista pahaa puhuminen, sitä ei ole täällä blogeissa ainakaan minun silmiini osunnut.

  Minunkin töissäni puhutaan toisten selän takana, kateellisuus, panettelu ja suorastaan kiusaamista.

  Kohta sinne suuntaudun, siksi niin viihtyisin paremmin teidän blogituttujen parissa. Te osaatte käyttäytyä sivistyneesti.

  VastaaPoista
 3. Maiju. Tuo on aivan totta. Täällä ei mollata ketään eikä puhuta pahaa toisista ihmisistä.

  Lumikko. Kieltämättä itsekin luen blogien lukulistaa siinä mielessä, että löydän sieltä uusia mielenkiintoisia blogeja. Monta on löytynyt sitä kautta. Asiassa on monta puolta. Itse toivoisin että mahdollisimman monet laittaisivat bloginsa blogilistalle, josta niitä on helppo seurata. Välillä teen siellä hakuja ja olen löytänyt uusia blogeja.

  VastaaPoista
 4. Niin näin on ja olen tosi iloinen tästä myönteisestä käyttäytymisestä blogimaailmassa.
  Ihan tippa tulee silmiin kun olen ylpeä teistä kaikista ystävistäni :))

  VastaaPoista