torstai 13. tammikuuta 2011

aikaisin ylhäällä

Molemmat yleisönosastotekstini julkaistiin! Satakunnassa niistä ei yleensä seuraa mitään.

Sain tänään kammettua itseni ylös jo 7.30, mikä on minulle t o d e l l a harvinaista. Syynä oli se että nukuin huonosti koko yön ja kyllästyin pyörimään sängyssä. Niin olin sitten laboratoriossa verikokeissa kahdeksan jälkeen. Lääkäri määräsi minut taannoin kaksi viikkoa lääkemuutoksen jälkeen (Thyroxin) labrakokeisiin. Eihän siinä vaiheessa näe yhtään mitään, koska muutos on hidas. Niinpä olen venyttänyt labraan menoa parilla kuukaudella. Porissa minulta otettiin aina kolme arvoa, nyt tämä vaari oli määrännyt otettavaksi vain yhden arvon. Toivottavasti en sairastu mihinkään flunssaa vakavampaan, koska täällä on lääkäritilanne todella huono.

Katsoin aamupäivän eilen tallentamiani ohjelmia, Greyn anatomiaa ja dokumenttia Markku Koivistosta. En yleensä katso tv:tä päivällä, varsinkaan aamupäivällä. Tuntui ihan hölmöltä istua tv:n ääressä siihen aikaan, mutta eipä huvittanut tehdä muutakaan - kuten kolata jälleen kerran pihaa.

Kunpa jotenkin saisin nukkumisen ruotuun, että heräisin aamulla aikaisemmin. Jos otan illalla vähemmän lääkkeitä, nukun todella huonosti. Jos otan normiannoksen, nukun hyvin 10 tuntia tai enemmän. Jatkan kokeilujani. Nyt sentään tajuan tallentaa tv ohjelmia, etten valvo niidne vuoksi.

8 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus. Hyvä, että kirjoitit ja hyvä, kun julkaisevat!

    VastaaPoista
  2. Täti kerrostalokolmiosta13. tammikuuta 2011 klo 20.06

    Mä katsoin eilen sen Koivisto-ohjelman. Tai osin katsoin vain toisella silmällä, kun se oli jotenkin rasittavaa. Mielenkiintoista kyllä.

    VastaaPoista
  3. Täti. Mä lähinnä ihmettelin sitä menoo.

    VastaaPoista
  4. Se on toi Thyroxin just tommonen, että kestää kuukausi tolkulla ennenkun näkyy verikokeessa muutokset. Mulla kilpirauhasen liikatoiminta käännettiin vajaatoiminnaksi yli 10 vuotta sitten. Ja lääkärit ei perehdy eikä tiedä, itse pitäisi olla ekspertti, että homma toimisi. Kaksi vuotta ehdin thyroxiinia syödä, ennenkuin lääkäri huomasi sanoa, että se pitää ottaa aamula tyhjään vatsaan. Kaikki isot stressit vaikuttaa ja uuden annostuksen hakeminen on kiven takana. no, ei tää kuolemaksi ole, eikä verta tule, joten hätäkös tässä :) Huonon olon huomaa paljon ennenkuin verikokeessa näkyy mitään.

    VastaaPoista
  5. Mulla on nyt mennyt liikatoiminnaksi. Lääkäri ei ymmärrä tästä mitään, joten joudun siis leikimään experttiä. Onneks mulla on kaveri, jolla on sama vaiva ja joka on erittäin valveutunut tässä asiassa. Oli eilen ollut lääkärissä, joka oli mm. sanonut että kilpparilääkitystä ei saa muuttaa kuin 1/4 tabl kerrallaan, koska kilpirauhanen menee sekaisin suuremmista muutoksista. Katsotaan nyt mitä mun lääkäri sanoo asiasta. Mä lasken 1/4 pilleriä. Kilpirauhanen kuulemma vaikuttaa moneen asiaan, siks tää ei ole ollenkaan mikään hällä väliä- juttu.

    VastaaPoista
  6. Jaa! Hyvä tietää. Ei minullekaan kukaan ole kertonut että annoksen muutos pitää olla noin pieni. Suomesta kun ei saa tarpeeksi pieniä tabletteja niin on aika hankalaa pieniä niitä ennestäänkin pieniä tabuja neljään osaan.
    Kilpirauhasen toiminnan vaikutuksista on lääkärit yleensä tosiaan aika tietämättömiä. Minäkin kävin vuosia arvostetulla sisätautigurulla liika- ja vajaatoiminnan takia ja yhtään kertaa tämä herra ei kysynyt että miten olet jaksanut, mikä on mieliala? Itku pääsi kun lopulta eksyin keskustelupalstalle jossa oli kohtalotovereita ja tajusin ettei älyttömät mielialan vaihtelut, lyhytpinnaisuus ja jaksamattomuus ehkä olekaan silkkaa hulluutta.

    VastaaPoista
  7. Hyvä, että julkaistiin. Sait vielä tekstarissa lisää positiivista palautetta tekstistäsi, huomasitko.

    VastaaPoista
  8. mm. Huomasin ja lämmitti mieltä.

    VastaaPoista