maanantai 10. tammikuuta 2011

jopas on tyhmä tutkija

Satakunnan Kansan kolumnisti maisematutkija Eeva Sinerjoki kirjoittaa otsikolla "Sairausalalla pyyhkii hyvin" mm. seuraavasti:

"Psyykkisiin ahdistutiloihin tarkoitetut mielialalääkkeet ovat tulleet jäädäkseen. En onnekseni ole koskaan joutunut syömään tällaisia lääkkeitä, vaikka elämässä on toki ollut runsaasti murhetta ja vaikeuksia. Toiset pakenevat tuskaista oloaan alkoholiin, mutta vaikutusaika on rajallinen. Mielialalääke toimii nähdäkseni samalla tavalla. Pilleri tehoaa elimistössä jonkin aikaa ja sitten on otettava uusi annos. En tiedä koheneeko kenenkään mieliala pillereistä vai onko niiden teho enemmänkin uskon asia. Mieliala on henkinen tila ja siihen vaikuttaa ihmisen elämäntilanne ja asennoituminen. Näennäisestä hyvinvoinnista huolimatta suomalaiset tuntuvat tarvitsevan henkisen tilansa parantamiseen rutkasti kemiallisia apuaineita. Voidaanko tällöin puhua todellisesta hyvinvoinnista? Pillerien luoma hyvä olo on yhtä keinotekoinen euforia kuin alkoholilla tai muilla päihteillä aikaansaatu."

arrrghhh! Kannattaisi ehkä perehtyä aiheeseen paremmin ennen kuin alkaa kirjoittaa asiattomuuksia lehteen. Satakuntalaiseen saamattomuuteen kuuluu, että tuskinpa kukaan vaivautuu kommentoimaan tätä lehden yleisönosastolla. En minäkään, vaikka kiukuttaakin helkutisti moinen tietämättömyys.

11 kommenttia:

  1. Joopa joo! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Kaikki ne kynään tarttuvat ja mielipiteensä julki tuovat, huh huh. Kannattaisi todella ottaa asioista ensin oikeesti selvää ja kirjoittaa sitten vasta. Tosin voisi olla parempi jättää kokonaan kirjoittamatta jos päässä on noin tyhjää.

    P.s. blogisi on tosi kiva, jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Voi taivas, mitä tietämättömyyttä ja itsensä korottamista muka sivistyneeltä ihmiseltä. Tuollaisissa teksteissä on vaan se vaara, että ne lietsovat yleisemminkin yhdenlaista rasismia meitä kohtaan, jotka "valitettavasti" olemme joutuneet moisiin "euforiaa" (enpä ole vielä päässyt kokemaan) tuottaviin päihteisiin turvautumaan.

    Tuollaisten ihmisten mielestä kaikki on kiinni omasta asenteesta. Samanlaista armottomuutta esiintyy jo ihan yleisesti esimerkiksi ylipainoisia kohtaan, vaikka kiistattomat tutkimustulokset osoittavat, ettei lihavaksi päätyminen johdu välttämättä pelkästään liiasta syömisestä ja laiskuudesta.

    Kaipa joku pian ehdottaa läskiveron lisäksi myös depressiolääkkeiden korvattavuuden poistamista. Ne kun ovat tuon kirjoittajankin mielestä täysin rinnastettavissa alkoholiin ja muihin "viihdyttäviin" aineiseen. Jestas sentään!

    VastaaPoista
  3. Syntyperäinen satakuntalainen pilleristi10. tammikuuta 2011 klo 20.12

    No johan on idioottia tekstiä! Tulinpa kiukkuiseksi.

    VastaaPoista
  4. Jopas oli ylimielistä, vähättelevää, loukkaavaa ja typerää tekstiä. Ei tarvitse paljon tietää masennuksesta tai ahdistuksesta, että ymmärtää, että ne ovat myös fyysiskemiallisia tiloja, eivätkä "asenteesta" kiinni. Hyvä, että kirjoittaja on noin kaikkivoipa ja kaikkitietävä ihminen. Huoh.

    VastaaPoista
  5. no johan oli kirjoitus..laita ihmeessä palautetta..ole eka.....

    VastaaPoista
  6. Tylyä tekstiä - liian tylyä!
    Siis, ei sinun tekstisi. ;)
    -SatuSanna

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteistanne. En ole ajatuksineni yksin. En viitsi kirjoittaa vastinetta noin tyhmään kolumniin, vaikka kiukuttaakin. Elän täällä euforiassa lääkkeitä napsien.

    VastaaPoista
  8. Kannattaa lukea viime lokauun Imagesta laajan artikkelin mielialalääkkeistä. Pisti ajattelemaan, itsekin pillereitä popsineena.

    VastaaPoista
  9. vieläkään en saanut vastausta teiltä pilleristit, että miksi yhteiskunta on niin sairas, ettei ilman pillereitä selviä?

    ja miksi syy kaadetaan minun niskaani, missä muualla on yhtä kattavaa oikoa luutuneita käsityksiä kuin julkisessa sanassa, eikö siellä saatu kaikkien ääni kuuluviin pilleriasiassa?

    VastaaPoista
  10. Anonyymi. Oletko lukenut kaikki postaukset tähän asiaan liittyen täällä blogissa? Monet ovat kommentoineet asiaa.

    Tuo Miksi yhteiskunta ""-kysymys on niin maailmoja syleilevä että syitä ja selityksiä löytyy pilvin pimein riippuen siitä, kuka asiasta puhuu.

    Jos olet kolumnisti, ymmärtänet että lehtikirjoitus saattaa tuottaa myös sinun näkökulmastasi negatiivista palautetta. Älä jumitu tähän asiaan.

    Minä en ole enää halukas jatkamaan tätä keskustelua. Blogissani monet ihmiset ovat esittäneet erilaisia, fiksuja mielipiteitä asiasta eivätkä kaikki ole olleet pillereiden kannalla.

    VastaaPoista
  11. Hei, voimme lopettaa asian käsittelyn tähän ja toivoa, että jonain päivänä eläisimme maailmassa, missä ei tunneta pillereitä.
    Pillerit voivat auttaa, mutta tuskin poistavat sitä, minkä vuoksi niitä on alkanut syödä.
    Hyvää ja terveempää tulevaisuutta, toivoo blogisti Eeva.

    VastaaPoista