lauantai 8. tammikuuta 2011

härkäviikkojen aluksi

Kannoin joulukuusen pois ja siivosin kämpän. Kummasti tulee pölyä ja muuta sotkua, kun käy paljon vieraita muutamien päivien aikana.


Kummallinen väsymys on iskenyt minuun. Nukun 10-tuntisia öitä, enkä silti ole aamulla virkeä. Väsyttää ja kaikki tekeminen tuntuu raskaalta. Onneksi on pakkoja, kuten tänään tuo siivoaminen ja lumen kolaaminen. Päivittäin täytyy kantaa puita ja lämmittää. Ilman pakkoja en saisi varmaan mitään aikaiseksi. Remontti ei kiinnosta ollenkaan. Odotan lisääntyvän valon mukanaan tuomaa virkeyttä. Ehkä pitäisi vain hyväksyä tämä väsymys eikä tuskailla sitä. Nyt alkavat härkäviikot. En ole ollenkaan innostunut tästä ajasta. Onneksi valoisa aika pitenee muutamalla minuutilla päivittäin. Odotan kevättä.


Viime vuoden aikana en lukenut kuin pari kirjaa. Rakas harrastukseni jäi remontin, muuton ja elämänmuutoksen jalkoihin. Nyt olen jo lukenut yhden kirjan. Nämä talvikuukaudet ovat erinomaista aikaa käyttää lukemiseen. Pyrin nyt lukemaan kirjoja omasta hyllystäni ja välttelen kirjastoa toistaiseksi. Toisaalta eilisessä Voimala-ohjelmassa mukana ollut Antti Nylen herätti kiinnostukseni, hänen kirjansa pitää lainata. Tykkäsin muutenkin tuosta ohjelmasta, jossa keskusteltiin viisaasti uskonnosta.

2 kommenttia:

  1. Hei Niina, kirja on hvyä kaveri pimeille ajoille, minulla on kesken Kalle Päätalon Koillimaa sarjan toinen Selkosen kansaa. Hyvin väkevä kuvaus suomalaisten historiasta pula-aikana.

    Antti Nyleniin kävin äsken tutustumassa netissä, harmi että ohjelma jäi väliin, pitää seurata yleltä uusinta tai netistä katsoa.
    Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Olen tavannut tyypin muutamia kertoja, vaimonsa on opiskelukaverini, teologi. Tosi kiehtova tyyppi ja kiehtova perhe. Sellainen tarkkailija, joka puhuu vähän ja ajattelee paljon. Olen aloittanut sitä ensimmäistä esseekokoelmaa, pitäisi taas jatkaa vähän pidemmälle. Pitääkin kaivaa Voimala, jos löytyisi vaikka Areenasta.

    VastaaPoista