perjantai 19. marraskuuta 2010

valkoista

Täälläkin satoi lunta. Olen koko syksyn pelännyt lumen tuloa. Olen selittänyt itselleni, etten pidä lumesta enkä pakkasesta. Viime talvi oli ihana, kun oli lunta ja pakkasta. Hankalaa oli lähinnä siksi, ettei minulla ollut autoa ja bussiyhteydet keskustaan olivat surkeat. Lisäksi otti pattiin raahata tavaroita hiki selkää pitkin valuen talvipalttoossa kuumassa bussissa. Yritin vakuutella itselleni, että hyvinhän tämä sujuu näinkin ja samalla kaipasin autoilijan helppoa elämää.

Luminen mäjentöppäre näyttää kauniilta. Erilaiselta kuin kesällä, mutta tykkään tästä paikasta tällaisenakin. Aamupäivällä työntelin innoissani uutta lumikolaa pitkin suurta pihaani. On ihan erilaista tehdä lumitöitä omassa pihassa kuin rivitalon yhteisillä alueilla kunnollisten naapurien paheksunnan väreillessä hankien yllä. Minä kun en yleensä toimeentunut lumitöihin ensimmäisten valonsäteiden aikaan tai heti tuiskun tauottua.

Illalla tulin kotiini kävellen pimeässä, joka lumesta ja kuutamosta johtuen olikin valoisaa. Lyhtyjen kynttilät toivottivat minut tervetulleiksi omaan pihaan.

4 kommenttia:

 1. On siinä talvessa ja lumessa hyvätkin puolensa, vaikka minä aina pelkään liukastumista. Yritetään pysyä pystyssä!

  VastaaPoista
 2. Olet löytän itsellesi hyvän asuinpaikan, jossa saat asutella rauhassa ja mukavasti. Kaunista viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Täällä Pohjois-Savossa on ollut kunnon talvi jo jonkin aikaa. Välillä, kun auto ei pääse liukkauden takia pihasta ylös tielle muuta kuin erityistoimenpitein,tai tietä ei aurata ennenkuin iltapäivällä ja töihin pitäis aamukasiin ehtiä, tuskailen mikä virhe muutto tänne olikaan.
  Sitten taas kun katselen keittiön ikkunasta satumaista talvimaisemaa niinkuin nyt, seuraan järven jäätymistä ja eläinten jälkiä lumella, olen vakuuttunut siitä että päätös oli täydellisen oikea!
  Jää on nyt jäniksenkantava. Urhoollinen pupu siellä oli loikkinut ihan sulan vierestä...
  Olen kiitollinen siitä että kunnon talvi tuli jo nyt, autoilu-olosuhteista huolimatta. Nostaa mielialaa hurjasti tämä kauneus verrattuna loskaiseen jouluun asti jatkuvaan syksyyn.

  VastaaPoista
 4. Jospa pikkupakkanen jatkuisi niin kuin näin eräässä lööpissä. Mieluummin tällaista kuin loskaa ja pimeyttä.

  VastaaPoista