tiistai 8. maaliskuuta 2011

kunpa

Kovasti tekisi jo mieli laittaa kaikenlaisia siemeniä kasvamaan kesää varten. Minun on kuitenkin pakko malttaa mieleni, koska ei ole kukkapenkkiä tai kasvimaata, mihin taimia laittaisi. En kerennyt enkä kuumuudelta jaksanut viime kesänä kunnostaa vanhaa kukkapenkkiä, joten muutossa mukaan ottamani kukat ovat talvehtineetkin valeistutuksessa. Luulisin että talvehtiminen on mennyt hyvin, koska päällä on aika kasa lunta, mutta totuus paljastuu myöhemmin. Kunhan maa sulaa, alan kääntää kukkapenkkiä, perkaan sieltä pois kaikki rikkaruohot ja siirrän taimeni uuteen maahan. Odotan jo näitä ulkotöitä.

Talon osalta olen suunnitellut kaikenlaista pientä fiksaamista. Suurin työ alkukesästä on peltikaton maalaaminen. Aion maalata myös ikkunanpielet ja nurkkalaudat. Toki olisi paljon isompaakin tekemistä, kuten ulkolaudoituksen uusiminen, mutta siihen eivät rahani riitä vielä vuosiin. Siksi täytyy tyytyä pikkufiksauksiin, joilla talon ulkonäköä saa kuitenkin kohennettua aika tavalla. 


3 kommenttia:

  1. Sormet rupeavat syyhyämään näin keväällä. Kävin hakemassa tänään petunian siemeniä ja kylvän ne lähiaikoina itämään. Lapiotöihin joudumme, kunhan lumet sulavat pois! Onhan hauska suunnitella kaikenlaista remonttia, vaikka aikataulu venyisikin.

    VastaaPoista
  2. Kasvit ovat yllättävän sitkeitä.
    Yhtenä vuonna tytär pelasti puutarhamyymälästä roskikseen menossa olevan perennalaatikon.
    Ma oli jo kohmeessa kun kaivoin ne valeistutukseen, ja melkein hti satoi pysyvän lumen päälle.
    Hyvin ne lähtivät keväällä kaikki kasvuun.
    Ja jollei ole kasvimaata niin ainahan voi perustaa ruukkupuutarhan.
    Niissä voi kasvattaa melkein mitä kukkia tahansa.

    VastaaPoista
  3. Viherpeukaloa pakottaa täälläkin! Tänään aloitin huonekasveille mullanvaihdon. Olispa itselläkin piha, missä möyriä!

    VastaaPoista