torstai 30. joulukuuta 2010

rauha järkkyy

Täällä maalla tasaisen rauhallinen elämä järkkyy välillä yllättävän kovalla tohinalla. Lintulaudalle ja sen alle pölähti parvi tiklejä. Piti tutkailla lintukirjaa, kun en ollut moisia töpöttejä ennen nähnyt. Istuin alas tuolille seuraamaan lintujen ruokailua. Oli kiukkuisia lintulaudan valtaajia, jotka ajoivat parhaille apajille yrittäjät pois. Suurin osa tyytyi maahan tippuneisiin tähteisiin. Ainoastaan punatulkut ja pari hömötiaista uskalsivat hakea ruokaa samaan aikaan. Kun parvi häipyi, paikalle tulivat sinitiaiset. Oravia ei ole näkynyt pariin päivään.

Kun elämässä ei ole isompia ongelmia, voi kehitellä niitä. Minä kärsin nykyisin aamuvetkuilusta. Aamun pitkittäminen sinänsä on mielestäni hyvä asia ja sopii minun elämäntilanteeseeni oikein hyvin. Nyt vaan on niin, että olen jostain syystä kehittänyt paineita pukeutumisen suhteen. Vaatteet pitäisi olla muka päällä ainakin kahteen mennessä. Eilen isäni sattui tulemaan savuevakkoon luokseni iltapäivällä puoli kolmen aikaan ja täällä minä olin yövaatteissa ja huusholli hyrskyn myrskyn. Olin kyllä ajatellut pukeutua, mutta sitten tuli kaikenlaista muuta mielenkiintoista, mm. kaksi pitkää puhelua. Kyllähän tuollaiset yllätyskäynnit luovat paineita, mutta lopulta kyse on kuitenkin minun pään sisäisestä ongelmasta. Ikäänkuin siellä asuisi joku, joka vaatisi minua elämään tietyllä tavalla. Olen yrittänyt häätää tuota kyylää, mutta se tuntuu olevan kovin vaikeaa. Olen kirjoittanut tästä asiasta ennenkin. No, nyt kello ei ole kuin vasta 12.30, joten en ole vielä kovin pahassa jamassa.

3 kommenttia:

 1. Minä yritän noudattaa tuon "sisäisen kyylän" kehotuksia, koska sen avulla saan jotakin järjestystä päiviini. Pukeutuminen on yksi tärkeistä rituaaleista - tosin minulla on se koira joka pitää aina viedä lenkille. Saapa nähdä miten käy tämän tädin sitten kun sitä ei enää ole!

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle, olen viettänyt täällä moniaita mukavia hetkiä kuluneen vuoden aikana.
  Oikein ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2011 – bloggailu jatkukoon! :o)

  VastaaPoista
 3. Tiklejä ei olekaan näkynyt aikoihin, eikä tänä talvena vielä punatulkkujakaan.
  Samaa kyylää kaivattaisiin meille, itse vetäisen aamulenkille vain haalarin yöpuvun tai oloasun päälle ja sängyn petaan vasta joskus iltapäivällä.
  Toisaalta, eipä tuo tunnu koiria häiritsevän ja muita meillä käy harvoin päivisin.

  Hyvää uutta vuotta sinne mäentömpäreelle!

  VastaaPoista