lauantai 4. joulukuuta 2010

klapei

Niinko erellisen postauksen kommentis Enkunalma totes, ny on si raktorin peräkärrylline klapei liiteris ja täti voi lämmittää pirttiään miälinmäärin eikä tartte heti pelät, et puut loppuu. Peräläisen kans huhkittii kovast muutama tunti ja kui ollakkaa valmist tuli, vaik itte ensteks luulin, et puusouvis mennee koko pyhäseutu. Kovasti kiitos Peräläisel avust. Mulla olis yksi menny kaks tai kolme päivää siin hommas.

Rahast viälä. Enkunalma on siinki oikees, et kyl raha riittää kaikkee tarpeellissee. Oon miättiny viime aikaissii ostoksii ja torennu, et vallan hyvin olis pärjänny ilmanki. Et ihan turhaan rahojas laittaa. Paitsi ne tohvelit kyl tarttin. On sitä tarttunu mukkaa muutama joululahjaki. Hyvin tulen toimeen ilman rahhaa pari viikkoa, ko o pakko. Voi täs miättii samal ommii kulutustottumuksiaanki. Paljo olis parantamisen varraa. Tääl maal ei kulu rahhaa ko ruakaa, mut auta armias ko mennee Porrii. Siäl sitä rahhaa vast menneeki. Nyt ei si tehrä Porin reissuja, pittää säästää pensaaki.

3 kommenttia:

 1. Hei! Toivottavasti et ottanut kommenttiani rahankayttosi arvosteluna, se ei ollut tarkoitukseni ollenkaan. Itse venytan pennia sen kun kerkeen ja koskaan sita ei ole ollut liikaa. Tarkoitin lahinna etta aina on jostain sen viimeisen lantinkin jalkeen loytynyt milla selvita seuraavaan tilipaivaan! Luen tosi mielellani blogiasi varsinkin kun itse haaveilen paluumuutosta ja pienesta talosta maaseudulla (ja laumasta kissoja kaverina).

  VastaaPoista
 2. En ollenkaan ajatellut arvosteluna vaan nimenomaan niin, että kyllä sitä rahaa aina löytyy. Ja tosiaankin nyt on hyvä miettiä omia kulutustottumuksiaan. Monta juttua voisi jättää ostamatta, jos miettis tarvinko oikeesti tätä.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun varoitit, tietää kiertää Porin kaukaa.
  Vaan tottahan tuo on mitä kirjoitit (jos nyt kaiken ymmärsin kun täällä idempänä tuo kieli on vähän toisenlaista), aika vähällä pärjää kun on pakko.
  Ja aika nopeasti taas saa rahaa kulumaankin kun ostoskierroksen alkuun pääsee.

  VastaaPoista