tiistai 24. elokuuta 2010

ny taitaa si olla syksy

Tänään taisi tulla syksy, ainakin täällä oli aamulla kylmä eikä ilma lämmennyt päivän mittaan vaan alkoi sataa vettä. Minulle kaikki muut vuodenajat ovat ookoo, paitsi talvi. Joku päivä sitten kuvittelin itseni keittiön ikkunaan katsomaan ulos ja mitä näinkään. Koko piha oli lumen peitossa. yäk! Vaikka lumeton talvi on raskas ja pimeä, tykkään siitä kuitenkin enemmän kuin pakkasesta ja lumesta. Seuraavaksi haaveekseni (kun nyt sain talon) taitaa nousta asuminen lämpimässä talvikuukausina. Taisin tästä aiheesta kirjoittaakin jokin aika sitten.

Viileässä ilmassa on sellainen mukava puoli, että nyt saan polttaa puita puuhellassa, tänään ensimmäisen kerran kesän jälkeen. Keitin ohrakryynipuuroa, mustikkakiisseliä, mustikkahilloa, kaalia ja lopuksi paistoin kaalilaatikkoa uunissa.

Alan pikkuhiljaa kaivata suihkua, ettei tarvitsisi kylmässä säässä mennä kylmään saunaan pesulle. Sähkömiehen piti tänään laittaa lattialämmityskaapelit, mutta eipä miestä näkynyt koko päivänä. Toivottavasti tulee huomenna, että hommat etenevät.

1 kommentti:

  1. no teenpä ehkä taas isoa virhettä
    tunnistin sut puhuit kirjan kirjoittamisesta
    saat minulta aiheen... kotimies1@luukku.com

    VastaaPoista