tiistai 24. elokuuta 2010

kommenteista

Joku lukijoistani pohti, millä perusteella vastaan blogini kommentteihin. Vastaanko vain tutuille? Hän oli ilmeisen pettynyt, kun en ole kommentoinut hänen kommenttiaan. Olen pahoillani. Yleensäkin olen aika laiska kommentoimaan kenenkään blogiin, sama koskee omaani. Olen havainnut että jotkut ihmiset vastaavat aina kaikkiin kommentteihin. Itse olen sen verran laiska, että vastaan vain satunnaisesti. En valitse ketään millään perusteella. Mitä mieltä lukijat ovat, onko syytä huomata jokaisen kommentti erikseen vai riittääkö satunnainen vastaaminen? Muistutan vielä että en välttämättä vastaa kommentteihinne, aina luen kaikki ja ne ilahduttavat minua.

8 kommenttia:

 1. Liika kohteliaisuus aiheuttaa päänsärkyä. Eikä siitä tule ikinä loppua jos puolin ja toisin täytyy konnentoidan kommentin kommentin kommenttia. Vaikka onhan se tietysti mukava kun huomaa tulleensa huomatuksi.
  Olin muuten jo vähän huolissani, kun ei sieltä päin kuulunut mitään elonmerkkiä moneen päivään. Meinasin jo ruveta perään huhuilemaan :)

  VastaaPoista
 2. Usein minun kommentini ainakin ovat vain semmoista komppaamista, kannustamista, kiittämistä ja sen ilmaisemista, että kävinpä taas lukemassa. En minä ainakaan toivo, että miettisit hikikarpalo otsalla, mitä tuohonkin taas osaisi vastata. Jos vastaus tulee vaivattomasti, niin mikäs siinä sitten :)

  VastaaPoista
 3. olen huomannut saman.
  en vaan mitenkään ole itse oppinut kommentoimaan saamiani kommentteja. joillekin se tapa sopii, minulle piisaa kun tuotan tekstiä omaan blogiini.
  enkä ihan usein kommentoi, vaikka visiteeraan lemppariblogeissa päivittäin. täälläkin.

  VastaaPoista
 4. Minä olen jo jokin aika sitten ottanut tavaksi vastata kaikkiin kommentteihin jotain, edes lyhyesti. Uskon, että se on yksi syy, että lukijoita ilmeisesti on suht paljon. Minusta vastaaminen osoittaa arvostusta sille, joka on halunnut ja viitsinyt kommentoida, koska on aina ilo saada kommentteja. Ja ei sille vain mitään voi, joskus tuntuu tylsältä, jos omaan kommenttiin ei vastata mitään, varsinkin jos on omasta mielestään sanonut jotain tärkeätä tai mielenkiintoista tms. Tietysti johonkin "kiva", "vau" tai "onnea" -kommenttiin ei tarvitse välttämättä vastata. Mutta ymmärrän siis lukijasi fiiliksen. Vaikka en minä aina edes käy jälkikäteen katsomassa, onko bloginpitäjä vastannut kommenttiini, mutta usein käyn, jos muistan jättäneeni kommentin, ainakin sen (itselleni) merkityksellisen.

  VastaaPoista
 5. Näiden kommenttien perusteella taidan jatkaa entisellä linjalla eli kommentoida satunnaisesti.

  Nöpöstiina. Olen ollut hirveän väsynyt viime aikoina enkä ole jaksanut kirjoittaa. Viikonloppuna kävin ihmettelemässä U2:ta. Harmikseni en saa linkitettyä kuvia tähän.

  VastaaPoista
 6. Kyllä minusta riittää satunnainen kommentointi.
  Itse olen aika laiska vastaamaan kommentteihin tai yleensä kommentoimaan muiden kirjoituksia.
  Toisinaan otan kommentin muodossa yhteyttä, jos asianosaisesta blogin pitäjästä ei kuulu pitkään aikaan mitään.
  Kuten tuossa taannoin mietin sinun perään huutelua, mutta se sitten jäi. ;)
  Jos seuraamani blogin pitäjä pitää pitkän tauon, rupean "huolestumaan" =)
  -SatuSanna

  VastaaPoista
 7. Eikös näiden blogien tarkoitus ole se, että kirjoittajalle tulee hyväja parempi mieli. Silloin ei tarvitse ottaa liikaa paineita.
  Satunnaisille vierailijoille satunnaiset kommentit. Kyllä jokainen julki kirjoitettu kirjoitus on kuitenkin samalla jo ilmaisu ihmisten kohtaamisesta jollain tasolla. Semmoinen salainen tervetuloa...

  VastaaPoista
 8. SatuSanna. Tuollainen huolestuminen liikuttaa minua. Tauoissani on nykyisin enemmän kysymys siitä, että on niin paljon tekemistä, etten kerkeä tai jaksa kirjoittaa mitään. Tosin viime päivinä olen taistellut kuvien lisäämisen kanssa, koska nimenomaan olisin halunnut viestiä kuvilla.

  VastaaPoista