perjantai 23. syyskuuta 2011

ei tällaista elämää


Aurinko paistaa vihdoin. Heräsin pirteänä, mutta aamupalan jälkeen väsymys kietoi minut pauloihinsa. Eilen nukuin kahden tunnin päikkärit, toissapäivänä tunnin. Juuri ja juuri jaksan tehdä päivän toimet, en mitään ylimääräistä. Tänään ei särje kuin vähän sormen niveliä, muina päivinä särky on ollut jaloissa ja käsissä. Aika kuluu haahuillessa. Kaksi tuntia olen taistellut väsymystä vastaan ja yrittänyt saada aikaiseksi lähteä kauppaan, jotta voisin nukkua sen jälkeen. Ei tämä ole elämää! En halua tällaista! Jos tätä jatkuu vielä pitkään, alkaa mielialakin laskea.

Myöhemmin
Muistin viimein tänään kysyä terkkarista maanantaina otetun kilpirauhaskokeen tuloksia. Arvot ovat ihan viitearvojen alarajoilla. Löytyi yksi selkeä syy väsymykseen ja ajatuksen takkuisuuteen. Kuinkahan kauan olon korjaantuminen kestää? Aion omatoimisesti nostaa lääkitystä hieman enkä odotella lääkärin soittoa parin viikon päästä. Oon sen verran tämänkin taudin lääkityksen kanssa tullut tutuksi.

4 kommenttia:

  1. Jess!
    Tein itsekin samoin, kuin sinä tuon Thyroxinin noston kanssa.
    Arvot olivat vielä päin prinkkalaa ja lääkärille en ole vain saanut tilattua aikaa, kun muutenkin olen niiden kanssa naimisissa. =D

    Ihana tuo kuva. Pistää mielikuvituksen töihin.

    VastaaPoista
  2. Lääkärin ohje minulle oli aikoinaan että lääkitystä voi muutella oman voinnin mukaan, eli lisätä tarvittaessa tilapäisesti.
    Ohje on toiminut hyvin vuosia.
    Toivottavasti väsymys helpottaa pian.

    VastaaPoista
  3. Porissa mulla oli tosi hyvä omalääkäri, joka seurasi ja kyseli mun vointia tarkasti. Täällä tuntuu, että lääkärit eivät edes tiedä, mitä on kilpirauhasen vajaatoiminta ja miten sitä hoidetaan. Luulen että itse tiedän paremmin eli että annosmuutokset pitää tehdä hitaasti, että elimistö kerkiää perässä. Tunnen olevani ihan tuuliajolla koko asian kanssa. Siitä saakka kun vaiva todettiin (keväällä -06) on haettu sopivaa annostusta, koska arvot ovat koko ajan vaihdelleet paljon. Pysy siinä sitten maallikkona perässä.

    Kyllä osa tästä kaikesta väsymyksestä ja kivusta menee fibron piikkiin. Luin jostain että niillä on yhteys keskenään. Hiukan oloa helpotti henkisesti, kun tiedän että väsymykselle on syy, jolle voi tehdä jotain. Fibron kanssa ei auta kuin kärsiä, eikä se tunnu kovinkaan mukavalta ajatukselta.

    VastaaPoista
  4. Googleta Ulla Slama.
    Jos sattuisit asuun sillä suunnalla.
    -SatuSanna

    VastaaPoista