maanantai 14. kesäkuuta 2010

pihistelyä

Olen hämmästellyt, kuinka vähällä vedellä saa pestyä itsensä, mukaan lukien hiusten pesu hoitoainetta käyttäen. Vettä menee ehkä neljä ämpärillistä, jos oikein tuhlaa, viisi eli noin 30-40 litraa. Kuinkahan paljon suihkussa kuluu vettä samaan toimitukseen?

Olen myös tyytyväinen siitä, kuinka kätevä puuhella on. (Varsinkin silloin kun se vetää. Kiitos P.P. neuvosta.) Leivoin tänään satsin sämpylöitä ja pullaa. Ei tarvitse pitää kiirettä niinkuin sähköuunin kanssa tuppaa olemaan, kun yrittää mahdollisimman edullisesti saada kaiken aikaiseksi. Uunin suuluukkuakin voi pitää ihan rauhassa auki. Samalla sain tehtyä ruuan liedellä. Jos oikein viitsisin pihtailla, voisin samalla lämmittää isossa kattilassa tiskivedet käsitiskiä varten. Niin pihiksi en kuitenkaan aio, että tiskaisin kaiken käsin. Kylmään veteen liitetty tiskikone käy kaksi tuntia. Nyt voin tiskata milloin haluan, koska sähkössä on halvempi tariffi kesän ajan, mutta talvella pesen tiskit yösähköllä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kun vetää nyt :). Minäkin käytän tosi vähän vettä, varsinkin kun on kantovesi sisään ja ulos. Vähällä pärjää monella tavalla, se on ollut mukava huomata. Ai sinulla on toimiva puu-uuni, upeaa, minulla se on rapistunut käyttökelvottomaksi ja muurattu umpeen. Vai teitkö leivinuunissa pullat?

    VastaaPoista
  2. Ei minulla ole leivinuunia vaan hellan uunissa paistoin. Tänään soitin nuohoojalle ja hän tulee huomenna katsomaan, miksi hella ei vedä kunnolla. Nuohousluukku on täynnä tuhkaa, vaikka koko huushollissa ei ollut aiemmin hella ja hormit on kuulemma nuohottu.

    VastaaPoista