torstai 22. huhtikuuta 2010

maalaus 2

Joulutar ja Millan kommentoivat eilistä tekstiä, että on kiva nähdä kaikki valmiina ja että on hieno tunne, kun on tehnyt kaiken ihan itse. Näen jo silmissäni, miltä uusi kotini näyttää, kun kaikki on maalattu ja huonekalut paikoillaan. Tämän remontin teen ihan itse (tosin en ole koskaan aikaisemmin remontoinut). Veli rappaa takan ja laatoittaa kylppärin.

Sain tänään maalattua keittiön katon valmiiksi. Into-maali on mm. siksi hyvää, että se kuivuu parissa tunnissa uudelleen maalattavaksi. Se on myös hajutonta. Raaputin makuuhuoneen katon hiekkapaperilla, harjasin ja maalasin sen ekan kerran. Asunnossa on kolme seinää otettu hirsipinnalle. Aion maalata myös ne.Työnsin eilen pellavatilkkeet hirsien rakoon ja tänään vedin niihin liimaa, jotta ne eivät ime maalia. Lisäksi kittasin kaikki naulanreiät, joita hirsissä on todella paljon. Muuten saavat olla niin rosoisia kuin ovat. Mukavaa kun jotain alkaa olla valmiina.

3 kommenttia:

 1. Oi, maalaat hirret... :(. Voi, anteeksi, mutta minä en maalaisi (pilaisi) niitä. Laittaisin puukuitulevyn tms. päälle ja siihen tapettia, jos en tykkäisi seinistä. Tai jonkun levyn, jonka maalaisin.

  Jos maalaat, niin maalaathan jollain perinteisellä hengittävällä maalilla. Mutta jos maalaa, ne on sitten lopullisesti maalattu, entisekseen ei saa. Mun periaate remontoinnissa on, että tekee kaiken niin, että mikään ei muutu peruuttamattomasti, että kaikki on palautettavissa alkuperäiseen ja purettavissa helposti.

  VastaaPoista
 2. Hirret ovat sen verran huonokuntoisen näköiset, etten halua katsella niitä sellaisenaan. Niissä on myös sotkuisia jälkiä menneisyydestä. Olen nähnyt lehdissä kuvia vanhoista hirsistä maalattuina ja ihan hyvän näköisiä ovat. Mielestäni on parempi että ne ovat esillä vaikka maalattuina kuin levyn alla.

  Käytän kaikkeen maalaamiseen Uula-pellavaöljymaaleja.

  Jos olisin saanut tehdä remontin alusta alkaen itse, olisin remontoinut täysin toisella tavalla kuin siellä joku pönttö on nyt tehnyt, laittanut kaikenlaista ei-hengittävää materiaalia seiniin ja lattioihin. En kuitenkaan viitsi purkaa kaikkea alkutekijöihinsä.

  VastaaPoista
 3. Okei, ymmärrän. Tuossa tapauksessahan maalaus voi olla hyvä juttu. Hyvät maalit sinulla, huomasin vasta kommentin jälkeen, että käytät Uulan öljymaaleja ja Intoa, hienoa. Täälläkin on sotkettu lateksia sinne tänne ja huonosti vielä. Tuo Into on kyllä hyvä, kun se käy minkä maalin päälle vain. Yksi purkki mulla odottaa yhden huoneen katon maalausta. Olet kyllä ahkera, ihan kateellisena luin sun postauksia :).

  VastaaPoista