perjantai 22. lokakuuta 2010

tv

Luontotelkkari tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa. Laitoin lintulaudan keittiön ikkunan eteen. Kova suhina alkoi samantien. Päivän jälkeen jouduin jo lisäämään ruokaa. Asuessani Porissa lintuja kävi silloin tällöin, lähinnä vihervarpusia ja talitinttejä. Täällä maalla lintuja on enemmän ja useampia lajeja. Tähän mennessä olen nähnyt em. lisäksi viherpeippoja, punatulkkuja ja hömötiaisia. Istuskelen pitkiä aikoja ikkunan vieressä seuraamassa lintujen touhuja. Miten näin pienistä asioista saakaan ison ilon.

Nyt on remontit tehty ja saan nauttia kiireettömistä aamuista. Ensimmäiseksi herättyäni laitan tulet uuniin ja hellaan ja alan keittää puuroa. Kun se on valmis, käymme Tildan kanssa hekemassa päivän lehdet tien varresta. Syön aamiaisen ja luen lehden kaikessa rauhassa tulen humistessa taustalla. En voi pitää kiirettä mihinkään, koska minun on oltava kotona, kunnes liekeit ovat sammuneet. Tämä kiireettömyys on ehdottomasti parasta eläkkeellä olossa!

Eilen siivosin pihalta kukkaruukut, puutarhakalusteet ja muut kesävärkit pois. Ajattelin jo ensi kevättä. Ei ole tiedossa rasittavaa remonttihässäkkää. Saan rauhassa seurata kevään tuloa. Onneksi tulevaisuus tuntuu helpommalta kuin mennyt kevät ja kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti