tiistai 13. joulukuuta 2011

mökkitäti

Kylläpä tää täti on mökkiytynyt. Eilen oli reissu Turkuun kouluttajahomman merkeissä. Jo viime viikolla ajatus tökki pahemman kerran. Sunnuntaina havahduin, että huomennako pitää mennä ja millä bussilla menen. Kello soitti 5.30, niin kerkesin lämmittää huushollin ja lukea Hesarini rauhassa.

Naapuripaikkakunnan bussiasemalla tapasin koulukaverini 30 vuoden takaa, ei olla nähty kuin kerran sen jälkeen. Hänen kanssaan syntyi heti hyvä kontakti ja kerkesimme 15 minuutissa puhua kipeistäkin asioista. Taidan jatkossakin suosia Turun reissuilla bussia, oli niin miellyttävää menoa molempiin suuntiin.

Kotiin päästyä lysähdin väsyneenä nojatuoliin telkkarin eteen, jossa istuin koko illan. Kävin minä välillä päästämässä koiraa ulos ja sisään ja tietysti jääkaapilla. Kun telkkarista tulee hyvää ohjelmaa, on sen tuijottaminen mainio tapa rentoutua. Tämä päivä on mennyt toipuessa. Nukuin aamulla pitkään, päiväunetkin olivat tarpeen.

Kaamos tekee minusta kotihiiren. On niin mukava olla sisällä lämpimässä ja hiljaisuudessa pehmeiden valojen keskellä. Minua ei huvita lähteä yhtään mihinkään. Kun on loskainen ja vetinen keli, en saa itseäni edes lenkille, vaikka se olisi tarpeenkin. Minkäänlaisia ajanvietto-ongelmia minulla ei ole, vaikken teekään mitään mainittavaa. Paljon aikaa menee blogeja lueskellessa ja nettiä selatessa. Eräänä päivänä käytin monta tuntia siihen, että tutkin millaista luonnonkosmetiikkaa on olemassa. Tähän hommaan minut innosti Tiina omalla kirjoituksellaan.

Blogit ovat minun kontaktini ulkomaailmaan. Suurimman osan ajasta olen yksin. Ilman blogeja tuntisin varmaan itseni yksinäiseksi. Nyt saan välähdyksiä monenlaisten ihmisten elämästä eri puolilta maatamme ja muutamien ulkosuomalaistenkin elämästä. Toisaalta jos blogeja ei olisi, lukisin enemmän kirjoja.

5 kommenttia:

  1. Näillä mennään...
    Eikä ole edes omaa blogia! :-D

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa niin tutulta. Tuo yksinolo nimittäin.

    Turun linja-autossa oli kovin totista porukkaa.
    Johtuikohan 9.nen pvän tylsästä säästä. Räpäskää tuli taivaan täydeltä.
    Visiteerasin Etelä-Suomessa.

    VastaaPoista
  3. Itsekkin tykkäisin vain olla kotona näin pimeänä syksyn loppuvaiheessa. Onko nyt jo talvi, miten sen nyt sanoisi, ei tunnu olevan talvi kun ei ole maassa lunta, ainakaan Espoossa.
    Blogien lukeminen avaa minullekkin maailmaan sosiaalisempaan suuntaan vaikka se ei nyt niin hyväksi ole, istua netissä aina. Kirjojen lukeminen olisi viisaampaa.
    Kultainen keskitie on hyvä.

    Mukavaa Joulunalusviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. En löytänny sun s-postiosotetta, ni kirjotan sitte tänne: Ihminen ei kaikilta kanteilta osaa kattoa asioita. Niin kävi mullekkin kun kritisoin ihmisten tekstien kommentointia. Hyvin nyt ymmärrän kantas, kun sen kerrroit. Tiiän olla harmittelematta.
    Mukavaa päiväjjatkoo sulle sinne!!

    VastaaPoista