perjantai 9. joulukuuta 2011

jotkut menee sekaisin...

Tuuli viuhuu nurkissa ja puissa. Onneksi lahot puut on kaadettu ja voin käyttää niitä polttopuina. Sisällä on lämmin, on tulet hellassa ja uunissa. Äsken kävin hakemassa korillisen puita juuri ennen sadetta. Jääkaapissa on piparitaikina odottamassa leipomista. Toissapäivänä olin ahkera ja kuvittelin jaksavani leipoa vielä seuraavanakin päivänä. Ei oikein nyt nappaa, mutta kai ne piparit on väännettävä ennen kuin taikina happanee.

Tällaisen tavallisen eläkeläisen pää on kyllä aika sekaisin, kun yrittää ymmärtää näitä eurokuvioita. Aamun lehdessä oli monta sivua juttua asiasta. Ei tunnu mukavalta, jos suomalaisten asioista päätetään jatkossa yhä enemmän Brysselissä ja meikäläiset joutuvat jatkossa aina vaan enemmän muiden maiden velkojen maksumiehiksi, onhan täällä ihan kotikutoisiakin ongelmia.

En minä ymmärrä sitäkään, että työmatkojen verotusvähennyksiä esitetään luovuttavaksi. On ihan oikein patistaa ihmisiä käyttämään joukkoliikennettä siellä, missä siihen on mahdollisuus. Täällä maaseudulla ei valitettavasti joukkoliikenne toimi ja monien on pakko ajaa pitkääkin työmatkaa, kun työpaikka ei ole pyöräily- tai kävelymatkan etäisyydellä. Taannoin minäkin ajoin päivittäin sadan kilometrin työmatkaa. Aikaa meni suuntaansa sama kuin opiskeluaikoina kympin ratikkalinjalla päästä päähän. Ei maaseudun ihmisiä tarvitse rangaista siitä, että ei ole toimivaa joukkoliikennettä tai että työmatkat ovat pitkiä.

Välillä on ihan riittävästi pää pyörällä omissa asioissa eikä aina ymmärrä itseäkään.

6 kommenttia:

  1. Huh, mitä uutisia olet bongannut. Tuo työmatkavähennyspoisto on kyllä suurin piirtein typerintä, mitä tämä hallitus voi tehdä (ehkä sen jälkeen, jos suostuvat tuohon EU:n sääntömuutokseen). Se olisi työlllisyydenkin kannalta ihan katastrofaalista, koska monilla ei ole varaa asua asutuskeskuksessa, mutta ei olisi sitten varaa käydä kauempana pätkätöissäkään, jos vähennysoikeus menisi.. Onneksi sinulla ja minulla on sentään oma kotoisa mökki ja puita liiterissä :)

    VastaaPoista
  2. Toi ehdotus on just malliesimerkki. Kun itse käytän julkisia, täytyy muidenkin käyttää. Millä vitulla mä kuljen 12 kilsaa pysäkille. Konttaamallako. No, ehän mä enää töissä oo...

    VastaaPoista
  3. Kolmivuorotyöläiselle, yli 20km työmatkaa, eikä sopivia joukkoliikennevaihtoehtoja tai edes mahdollisuuksia viikonloppuisin.. ei kuulosta hyvälle tuo ehdotus. Joskus tuntuu, että unohdetaan, että ihmisiä asuu ja työskentelee muuallakin kuin kaupungeissa. Huoh. Joskus ihmettelen minäkin.

    VastaaPoista
  4. Se on tää uus liikenneministeri esittämässä tällaista. On kuulemma hölmöä, kun laitetaan ilmaston suojeluun n. 500 miljoonaa ja sama summa maksetaan työmatkakuluja. Tässä on hyvä säästökohde. Tuntuu että säästöinnossa ei osata ajatella kuin asia kerrallaan. Mua arsyttää varsinkin nää cityvihreet, joiden on niin helppo ajatella meidän maalaisten puolesta.

    VastaaPoista
  5. Nämä Soininvaarat ja Kyllöset, jotka asuvat itse ratikka- tai bussipysäkkien lähietäisyydessä, ja liikennevälineitä menee normaaliaikoihin useampia tunnissa, eivät varmaan ymmärrä maalla asuvien ihmisten tilannetta.
    On ihan ok ajatella, että missä ei pääse puolikengällä, sinne en mene. Mutta on myös olemassa ihmisiä, jotka siellä viihtyvät.

    Erityisesti sydämeni on syrjällään Soininvaaralle, joka on suunnilleen vaatimassa kaikkia asumaan ratikkayhteyksien viereen. Rakennappa viherkäinen sitten satakerroksisia taloja, jotta mahdutaan.

    En kyllä diggaa Kyllösestäkään erityisemmin. Ihminen voi elää kehäkolmosen sisälläkin, en sitä väitä. Mutta kun me kaikki ei mahduta, ei varmasti.

    VastaaPoista
  6. Oon niin samaa mieltä kanssasi Äijä.

    VastaaPoista