sunnuntai 11. joulukuuta 2011

kauneimmat joululaulut

Olen ollut siinä käsityksessä, että Kauneimmat joululaulut on YHTEISLAULUtilaisuus, jossa tarkoitus on laulaa vihkosen joululaulut läpi. Ainakin minä menin tänään kirkkoon sillä mielellä, että saan laulaa, kun muuten ei ole tilanteita, joissa tulisi laulettua joululauluja. Suureksi harmikseni puolet lauluista jäi laulamatta. Sen sijaan kuultiin viuluesitys, kirkkokuoron laulua, kanttorin urkuesitys ja loputtomasti tilaisuuden juontaneen papin jaaritusta lauluista. Seurakunnassa kannattaisi miettiä jo pr-mielessäkin, kuka juontaa kyseisen tilaisuuden, joka on yksi seurakunnan suosituimmista. Tämänkertainen juontajapappi sekoili niin paljon, että kuorolaiset juotuivat useampaan kertaan oikomaan hänen puheitaan. Oletan että esim. kirkkovaltuustossa on myös fiksuja ihmisiä, joista varmaan joku juontaisi mielellään tilaisuuden, jos vain saisi siihen mahdollisuuden. En varmaankaan ole ainoa, joka oli tänään pettynyt. Valitettavasti paikallinen seurakunta tuntuu olevan monelle työntekijälle suojatyöpaikka. Kun kirkon kuva täällä on tällainen, pistää miettimään, miksi kuulua tähän seurakuntaan.

5 kommenttia:

  1. Ikävää, että jouduit kokemaan moista. Meillä pappi sanoi heti tilaisuuden alkuun yleisölle, että "te nyt saatte muutenkin kuunnella pappien höpinöitä, joten en puhu paljoa, lauletaan vain". Ja niin tehtiinkin, melkein koko vihko läpi ! YHDESSÄ.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että sinä sait osallistua tuollaiseen tilaisuuteen. Olen taannoin Porissa saanut laulaa melkein kaikki laulut. Pitää varmaan ens vuonna mennä jonnekin lähiseurakuntaan, varsinkin jos sama törppö pappi juontaa tilaisuuden.

    VastaaPoista
  3. Taitaa olla ilkeästi sanottu, mutta sopinee tyyliini, että olen ollut huomaavinani papistossa taipumusta itsensä korostamiseen. Osalla on suorastaan narsistisia piirteitä, valitettavasti. Siksi haluavatkin olla esillä 'paimenina' ja viis veisaavat muista.

    On toki ihaniakin ihmisiä joukossa, mutta kun nämä mätämunat saarnaavat siitä armosta ja anteeksiannosta ja nöyryydestä, niin tuntuu melko ristiriitaiselta sitten heidän oma käytöksensä. Uskottavuus karisee.

    VastaaPoista
  4. Ja ei kun palautetta antamaan.
    Yllätyt, miten se kannattaa.
    Olen saanut aina hyvän palautteen ensin antamaani palautteeseen.
    Joskus jopa asiat ovat korjaantuneet.

    VastaaPoista
  5. Nollis. Papin hommahan on yksi narsistin unelmatöistä.

    SatuSanna. En viitsi ainakaan heti alkaa ottamaan yhteyttä seurakuntaan asian tiimoilta.

    VastaaPoista