torstai 26. tammikuuta 2012

kodista

Joskus muinoin ymmärsin kodistani tärkeän asian: seinät eivät tee kotia, vaan siellä asuvat ihmiset. Mitä koti on sinulle? Mikä merkitys on sisustuksella ja ympäristöllä? Mitkä asiat tekevät kodistasi kodin? Mitä ilman et halua olla? Mistä voisit luopua?

8 kommenttia:

 1. Hauskaa, että taas meillä kulkee ajatukset samoja latuja: olen viime päivinä mietiskellyt samaa. Lopputulemana totesin, että koti on nyt 80 prosenttisesti koko maailmani, joten ketään muuta varten en sitä sisusta, enkä rakenna. Nautin kauniista esineistä, mutta tärkeintä on turvallisuus ja riidaton, hyväksyvä ilmapiiri

  VastaaPoista
 2. Eilen juuri mietin että mikä ja missä koti on, kun tallustin sateessa päärakennuksesta tähän asuinrakennukseen, jossa on sähköovet, kaakelilattiat ja 20 ihmistä jaetuissa huoneissa. Ja tulin siihen tulokseen, että vaikka maa on rakas ja paikka on rakas ja ihmiset on rakkaita, niin en voi pakottaa itseäni tuntemaan, että tämä on koti. Sen sijaan isäntäperheen koti Belfastissa ja työhuone, joka muuntuu minun huoneekseni viikonloppuisin on Koti isolla K:lla. Niin Koti, että menin sunnuntaina yllätysvisiitille, kun oli koti-ikävä.

  Minun kodeissani on ollut minun näköisiäni tavaroita, minun näköiseni sisustus ja minulta tuntuva ilmapiiri. Ystävät tervetulleita, teetä tarjolla ja sen verran sekamelskaa, kun minusta tuntuu sopivalta. Minun kodissani saa olla rennosti ja tehdä mitä lystää, minun kodissani on kuvia seinillä ja Marimekon verhot.

  VastaaPoista
 3. Koti on rauhan ja turvan paikka minulle. Siellä voin olla aivan oma itseni, ja kotona on myös läheinen ihminen, aviomies. Paikka on myös tärkeä, että koti sijaitsee kaukana kaupunkien hälystä. "Kaukana kavala maailma!"

  VastaaPoista
 4. Minä ajattelin pitkään, että koti on seinät ja tavarat ja se tuttu pihapiiri. Menetettyäni avioeron myötä elämäni kodin, olen ollut jonkin aikaa ihan hukassa ja olo on tuntunut todella kodittomalta, vaikka kerrostaloasuntoni on kaunis kuin mikä, juuri minun makuuni sisustettu ja tutuilla esineillä kalustettu... Vasta nyt kun olen löytänyt uuden ihmissuhteen ja remontoimme taloa (hänen syntymäkotiaan) maalle, alkaa tuntua siltä, että löydän taas kotiin. Jo sinne maalle ajelu tuntuu siltä kuin olisi kotiin palaamassa ja odotan innolla muuttoa sinne..... Olisikohan koti jotenkin siis myös tunnetila???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku paikka vain tuntuu enemmän kodilta kuin toinen - seinien iällä ja kunnolla ei niin ole väliä.
   Minulle tärkeää on se mitä ikkunoista näkyy, ja että niitä on tarpeeksi.
   Kodin tekevät minulle muutama pitkään mukana kulkenut huonekalu, ja viherkasvit.
   Joista niistäkin osa on jo muuttanut useamman kerran.
   Sisustan niin että kaikki tarpeellinen on saapuvilla, siis käytännöllisesti.
   Ja toki väritkin ovat tärkeitä!

   Poista
 5. Minulle koti on sellainen paikka, jossa saan olla juuri sellainen kuin olen, ilman että tarvitsee esittää mitään toista. Koti on turvapaikka ja suojaisa pesä. Kauniilla sisustuksella ei ole mitään väliä, päinvastoin: oikein nätit ja viimeisen päälle laitetut kodit ovat pelottavia, eihän niissä uskalla edes olla, kun pelkää sotkevansa.
  Sinulla on kiva blogi, ensimmäistä kertaa tänne osuin.

  VastaaPoista
 6. Itse olen vasta nyt löytämässä kodin ja kyllä sitä onkin haettu. Muutettu paikasta toiseen ja sisustettu välillä oman maun mukaan ja välillä taas sisustuslehtien oppien mukaisesti... ja aina se on vaan kylmäksi jättänyt. Nyt olen kodin löytänyt itsestäni ja ihmisistä ympärilläni. Ja lopulta tämä asuntokin on alkanut tuntua kodilta tai ehkä ennemminkin tämä elämä näiden seinien sisällä on alkanut tuntua kotoisalta:)

  VastaaPoista