perjantai 13. tammikuuta 2012

valitusta naisen elämästä

Kerkesin jo hetken toivoa, että olisin lopullisesti päässyt punaisista päivistä. Perhana, kun on 13-vuotiaasta saakka kerran kuukaudessa kärsinyt kivuista, välillä niin helvetillisistä, että ei ole pystynyt tekemään mitään, sais jo menkat vihdoin loppua, kun ikääkin alkaa olla kohta viiskymmentä. Kaikkien menkkakipujen piti loppua synnytyksiin, kissan viikset ja rotan hännät. Nyt on niiden lisäks tolkutonta hikoilua, välillä vilutustakin. Masennuslääkkeen syömisestä on se hyöty, etten kärsi PMS-oireista eli en ole kiukkuinen ja ärtynyt, ei ole kyllä energiapiikkiäkään, jolloin tuli ennen aina siivottua. Jotkut naiset ovat kuulemma äkäisiä myös vaihdevuosina. Minä olen kai tasaisen ärtyisä.

Peräläinen oli taannoin keksinyt jostain, että naisen iän näkee käsistä ja halus nähdä mun käteni ja katsottuaan sanoi, että niin näkee. Iän näkee myös kaulaheltasta. Tyttäreni ovat valistaneet minua, että kaulaa pitää rasvata, että iho säilyy kauniina. Nyt taitaa olla jo vähän myöhäistä saada sutjakka kaula. Katsokaapa muuten Riikka Uosukaisen kaulaa, hän kun varmaan näkyy telkkarissa taas enemmän vaalitouhujen johdosta.

Mistä näkee miehen iän?

10 kommenttia:

 1. Ainakin meillä näkee miehen iän hiuksista. Ne harvenee ja alkaa harmaantua (sukuvika).

  Toi toinen juttu. Olin niiiin onnellinen melkein 10 v sitten kun kohtu leikattiin pois. Ei joka kuukausi tulvia sängyssä jne. Että on sentään joku asia hyvin elämässä, kiitos kun muistututit. Se on vaan jo niin itsestäänselvää.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän naistenkin tukka harmaantuu. Itse kävin ennen viimeisen värin päähän vetäisemistä pitkällisen pohdinnan annanko hiusten kasvaa oman värisiksi eli harmaiksi vai en. Päädyin väriin. Tuntuu että harmaat hiukset vanhetavat liikaa. En ihan vielä halua olla harmaahiuksinen. Lisäksi kun on värjännyt aina hiuksiaan, niihin tulisi aika ikävä raja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parran väristähän se miehen ikä selviää, tai kävelytyylistä.
   Aika monen miehen silmien seutukin paljastaa iän kertymisen.
   Epäreilua kyllä moni mies vain tuntuu komistuvan ikääntyessään.
   Vai eikö stä enää ole yhtä kriittinen kuin nuorena?

   Poista
 3. Miesten ikää ei näe kaulasta siksi että miehet ajaa partaansa. Näin mulle on kerrottu. Parranajo pakottaa siis joka-aamuiseen vääntelyyn eli jumppaan joka pitää kaulan ja dekolten hyvässä kunnossa. Eli irvistely on sallittua naisillekin.

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä harmaantuu minunkin hiukset. Olen käynyt viime vuodet sitä taistelua värjätäkö vielä vai ei. Viime kevääseen saakka jaksoin käydä värjäyttämässä, mutta sitten tuntui hintakin olevan jo kohtuuton ja päätin olla oman itseni värinen.

  Kesällä se kävi hyvin, kun aurinko haalisti rajat ja leikkautin sen jälkeen ihan lyhyeksi. Minulla on nyt tosi lyhyet hiukset, niin alan olla sinut harmaan kanssa.

  Kyllä se vaatii muutaman vuoden harkinnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna nyt sitte kiiruusti kasvaa lisää pituutta. Harmaat tai valkoset hiuset naisella, ah niin kauniit!!

   Poista
  2. Mutta kun menee aikaa, että itse tottuu tähän... Peilistä katsoo joku mun äidin näköinen nainen! Mulla kun on ollut tumma tukka, niin nyt se on siniharmaa.

   Poista
 5. Mun tukkani on ihan harmaa - enkä värjää enää! Pääsin viitisen vuotta sitten irti siitä kierteestä, sitä ennen olikin harmaita peitelty jo pitkä tovi, minä kun aloin harmaantua kolmikymppisenä!
  Miehellä on ihanan tumman ruskea tukka, mutta parta on harmaantunut sharmikkaasti :). Eikä muuten ole kaularyppyjä miehellä, vaikka lähenee kuuttakymmentä. Ei sen puoleen ole minullakaan, ja siitä saan kiittää ylipainoani, jota on kertynyt myös leuan alle......

  VastaaPoista
 6. Tuo kaikki on kai aika henkilökohtaista. Mulla jostain syystä hiuksissa ei ole harmaata vieläkään, vaikka olen jo 58-vuotias. Sisarellani (9 vuotta minua vanhempi), on ollut jo parikymmentä vuotta ihanan kauniit harmaan-valkoiset hiukset. Semmoiset jos saisin, en värjäisi! Toisaalta, oletteko huomanneet mm. poliitikkojen (esim. Ilkka Kanerva) hiukset; ei yhtään harmaata! Minä olen sitä mieltä, että miehet värjäyttävät hiuksiaan usein, kun haluavat näyttää muka nuoremmilta. Minusta luonnollisesti harmaantuvat hiukset ovat miehekkäät ja seksikkäät!!!(niin siis miehillä).

  VastaaPoista