lauantai 26. marraskuuta 2011

pikkujoulu

Käytiin Peräläisen kanssa paikallisen nuorisoseuran (!?) pikkujouluissa syömässä ja laulamassa joululauluja. Soitti siellä pari tyyppiä huuliharppujakin ja jotkut typerykset puhuivat kovaan ääneen esityksen aikana. Onneksi tuli mutkia matkaan eikä minua valittu seuran puheenjohtajaksi ja erään henkilön vehkeilyistä johtuen en jatka enää sihteerinäkään. Pääsen koko porukasta eroon. Ah ja autuus.  Pääsimme pakenemaan laulujen jälkeen tekojouluhöpsötystä, koska meidän piti hakea nuorempi tyttäreni bussilta.

Tuntui tosi kummalliselta laulaa joululauluja. Minulla taitaa vuosi vuodelta olla aina vaan vähemmän joulumieli. Kynttilöitä on kiva polttaa, glögi maistuu vuoden tauon jälkeen hyvältä, pimeyskään ei haittaa, en kaipaa lunta enkä pakkasta enkä oikeastaan joulumieltäkään.

Myöhemmin illalla tein pipparitaikinaa, kun tytär haluaa leipoa joulupippareita. Se hänelle suotakoon. Hän lupasi tulla luokseni joulunviettoon. Onneksi hän on jo aikuinen eikä toivottavasti kaipaa mitään ihmeellisiä jouluhössötyksiä. Pitääkin keskustella asiasta.

4 kommenttia:

  1. Joo se on hyvä antaa nuoremmille tilaa. Mä olin hallituksen pj. 15 vuotta ja sain siitä NIIN tarpeeks, etten oo sejjälkee ees kokouksis käynny.
    Joulu on ihan mukava juhla. Ilman sitä hössötystä.

    VastaaPoista
  2. Olen aina pitänyt joulusta, kun se on tarkoittanut sitä, että näen vanhempani ja perhettä pitkästä aikaa. Nyt olen joulun töissä eli en heitä näe. Se ei tunnu samalle, kun en pääse reissuun. Hössötys on käynyt aina vähän hermoon, mutta nyt sitä ei jaksaisi yhtään. Glögi, kynttilät ja perhe. Ei se joulu kummoisia vaadi ollakseen joulu. Myin ylimääräiset joulukoristeetkin kirpparilla :D hyvin kävi kaupaksi.

    VastaaPoista
  3. Olen usein miettinyt tuota jouluhössötystä. Itse en ikinä ole kokenut sellaista. Mielelläni siivoan kodin raikkaaksi ja viihtyisäksi, kynttilöistä nautin, leivonkin mieluisia leivonnaisia. Joulukuusessa on koristeena ainoastaan luonnonmateriaaleja, kuten pihlajanmarjoista tehtyjä ketjuja. Kauppojen tohina ei häiritse, käyn ruokakaupassa hankkimassa tarvitsemani, mutta en mene tavarataloihin.

    Arvelisin, että moni ihminen ei vaan uskalla luoda omannäköistään joulua kuvitellessaan että toiset odottavat jotain hössötystä. Kannattaa ottaa puheeksi lähipiirin kanssa, voikin yllättyä kuinka moni toivoo hössötysvapaata joulua. Kunnioita omaa glögi-kynttilä -jouluasi!

    VastaaPoista
  4. Tyttären kanssa keskusteltiin, mitä hän haluaa jouluksi. Ihan tavallista, rauhallista olemista ja tiettyjä ruokia. Eiköhän sellaista järjesty.

    Jouluun liittyy vaan nin paljon kaikenlaista muka-pakollista, esim. joulukortit. Viime vuonna en lähettänyt joulukortteja, kun viimeiset rahat menivät polttopuiden ostoon. Nyt tilasin kortit omista kuvistani ifolorilta. On siis itse tehty kortti hiukan helpommalla kuin tavallisesti. Tykkään tehdä kaikenlaista itse. Nyt taitaa olla energiaakin siihen.

    Kyllähän jouluun kuuluvat myös lahjatkin. Joskus niidenkin kanssa on pientä stressiä. Toisaalta haluaa muistaa rakkaita ihmisiä.

    Että kyllä jouluun kuuluu monenlaista "hössötystä".

    VastaaPoista