keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

voivoivoivoi

Tänään tuli pihaan metsätyökone ja pisti osan pihapuista matalaksi. Kyllä on piha nyt masentavan näköinen. Olen hokenut itselleni, että se oli pakko tehdä, mutta aina tuntuu pahalta, kun näen pihan. On niin toisen näköistä. Pohjoistuuli pääsee puhaltamaan suoraan pihaan syntyneestä aukosta.

Se miksi osa puista oli pakko kaataa, johtuu edellisistä asukkaista. He pitivät hevosia pihan metsikössä. Vanhojen 15 metriä korkeiden kuusten juuret kärsivät siitä, että hevoset talloivat niitä. Hevosenpaska on liian tuhtia lannoitetta kuusille. Paskaa tuolla on sangen paksu kerros. Puut kuolivat. Viime myrskyllä lensi isoja oksia pitkin pihaa, jopa talon katolle saakka. Jokaisen seuraavan myrskyn aikana olisin jännittänyt kaatuuko puu ja mihin kaatuu.





9 kommenttia:

  1. Voi että, varmaan harmittaa. No, pakko mikä pakko. Parempi kuitenkin, että puut meni ja talo säästyi. Eipähän tartte pelätä myrskyjä. Nyt isot taimet jotain nopeesti kasvavaa tuohon aukkoon.

    VastaaPoista
  2. Näyttää hieman lohduttomalta , mutta kyllä tuohonkin pian vihreää uutta kasvaa varmasti.

    VastaaPoista
  3. No tuli siihe reikä. Äkkii se silmä tottuu. Me laitettii viimekkesän 27 puuta nurin ja jos ei kantoi näkys, ei huomais mist ne on nurin kaaettu.
    Tänävuon tarttee tilata metsuri kaataan viis puuta. Neljä on iha ties kii, niit en itte ala kaataa, ku saattasvat kaatuu tielle eikä mul sellassee oo mitää vakuutust. Viies on iso ja sähkölinjas kii, en ala itte siihekkää.
    Tai itte ja itte, ei mun kunnol enää mettähommii tehä. Metsurin jälkee nuoremmat miehet kalja ja ruokapalkal hommii ja se on siinä!!

    VastaaPoista
  4. Jahka saadaan aukko raivatuksi, istutan siihen uudet puut. Tontin reunaan tulee kuusiaitaa. Sitä on jo joku muinoin istuttanut, jatkan siitä eteenpäin.

    VastaaPoista
  5. Ihan komea kulttuurimaisemahan sieltä esiin putkahti. Lakeuden asukille ainakin ihan mieluinen maisema. Ja pianhan ne puut ainakin näköesteeksi asti kasvaa.
    Mukavaa keväänjatkoa sinulle Titta

    VastaaPoista
  6. Saiksä eres nuasta klapia ittelles?
    Varmahan on aika ankian näköönen, mutta kyllä siihen silimä pian tottuu.
    -SatuSanna

    VastaaPoista
  7. Kuule, ensi kesänä siellä on jo puskaa vaikka millä mitalla. Tai viimeistään seuraavana. Älä huoli, maisemahan on kaunis! Ja itikoita on vähemmän, kun tuulee.

    VastaaPoista
  8. Siinä menee sitten joku tovi ennen kuin uusi metsä on tilalla. Onneksi ihmissilmä tottuu kuitenkin muuttuvaan maisemaan nopeasti.

    VastaaPoista